huisvestiging

Ze worden op een temperatuur tussen de 20 en 26 graden gehouden.s Nachts mag de temperatuur zakken tot 19 graden. In de meeste gevallen volstaat het dus om wimpergekko’s op kamertemperatuur te houden, Wat ook een van de redenen is waarom dit type gekko zo populair is.

 

 

Indien de temperatuur zich gedurende lange tijd boven de 28 graden bevindt, zal het dier aan stress beginnen lijden met in het ergste geval de dood tot gevolg. Houd het dus in de gaten.

 

 

ze hebben geen specifieke belichting nodig. Wat wel belangrijk is, Is om een constant dag en nachtritme te voorzien. Dat ritme wordt gecreëerd met een lamp UV licht 5.0.

Ik gebruik ook Night Heat Lamp PT2120 - T10/15W dit is een maanverlichting.

Zo blijft het goed van temperatuur en is mooi om te zien en goed voor het kweek gedrag.

 

In het algemeen wordt een vochtigheidsgraad tussen de 50% - 70% aanbevolen. Om dat niveau te bekomen volstaat het normaal gezien om iedere avond het terrarium te besproeien met lauw niet warm, niet koud water.Niet te veel want dan word het te vochtig.

Ik gebruik mist die ik kan regelen.

 

Voor de ondergrond gebruik ik dit substraat: ‘spagnum moss’ of ‘repti bark, Cocos humus of forest floor bedding.

Het werkt alle 4 goed. Cocos humus is bovendien uitstekend om vocht vast te houden en zo de vochtigheid in het terrarium op te drijven.

 

Jonge nakweek gekko’s leven best niet ruim, Een grote terrariumoppervlakte bemoeilijkt het hen om eten te vinden. Tot ze ongeveer 15 gram wegen, hou ik de kleintjes apart in bakjes van 20x20x30 cm (lengte x diepte x hoogte). Naarmate ze groter zijn krijgen ze elk een groter terrarium.

persoonlijk verkies ik om het terrarium zo natuurlijk mogelijk in te richten en vraag ik aan iedereen om hetzelfde te doen! Wetende da de dieren in feite thuishoren in de regenwouden van Nieuw-Caledonië, wordt het sterk aangeraden om deze groene, wilde omgeving zo goed mogelijk te reproduceren. De dieren voelen zich het beste thuis in hun natuurlijke hebitat.

 

 

 

wimpergekko’s zijn klimmers daarom koop je beter een hoog terrarium. Ben je echter in het bezit van een horizontaal terrarium, dan gaat dat naar mijn mening ook wel, Zolang je maar voldoende klimgelegenheid voorziet. Een goede verluchting van het terrarium is absoluut noodzakelijk.

 

 

 

Voor het houden van wimpergekko’s mag je nooit twee mannetjes samenvoegen in dezelfde terrarium. Ze zullen sowieso met elkaar gaan vechten, met ernstige verwondingen of de dood tot gevolg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schuilplaatsen zijn voor wimpergekko’s cruciaal.

 

 

1 gekko: 40x40x60

2 gekko’s: 40x40x70

3 gekko’s: 60x40x90

 

Copyright © All Rights Reserved