VoedingEen baardagaam is eigenlijk een alleseter, die van insecten en groeten houdt. Hou de voeding afwisselend, er is veel keuze. Onze baardagamen zijn verlekkerd op wasmotlarven, bananenwormen, krekels, sprinkhanen, dubiassen, blaberus giganteus, andijvie, mandarijntjes, aubergine, maïs, witloof, spruiten en komkommer. Voeg 1 à 2 keer per week, bij het voer dat u geeft, vitaminen/mineralenpreparaat toe.  Vergeet vooral niet om voldoende D3 - vitaminen en kalkpoeder toe te voegen.Groenten en vruchten die qua vezels en eiwitten het hoogst scoren:

Andijvie, raapstelen, courgette, spruiten, taugé, witloof, aardbei, ongeschilde appel, aubergine, bananen, cactusvijg, droge dadels, kiwi, kokos, komkommer, maïs, mandarijn, pastinaak, vijgen en paardenbloemblad.                                     Gebruik alles behalve kolen want deze geven problemen met de keelzak. Geef liever ook geen spinazie, wortelen, broccoli en peterselie want deze bevatten teveel oxaalzuur. Oxaalzuur bindt calcium, waarna dit dus niet meer voor de skeletopbouw gebruikt kan worden. Ook veroorzaakt dit problemen met de bloedsomloop. Wij raden meelwormen en maden af omdat zij de maag kunnen beschadigen.
Als ze volwassen zijn eten ze ook muisjes, babyratjes en zelfs vogeltjes.


De voeding van jonge dieren is in feite dezelfde als de volwassenen, maar het veschil zit hem in het formaat en de hoeveelheid. Het voedsel mag niet groter zijn dan de breedte van het nekje. Snijd groenten en vruchten ook zeer fijn, want voedsel dat te groot is kan leiden tot verstikking, darmverstopping en zelfs tot de dood. Jonge dieren moeten leren drinken. Je kan het aanleren op een gemakkelijke manier door ze een aantal keer per dag te besproeien met een plantenspuit. Dit zolang totdat ze het geleerd hebben. Pas geboren dieren beginnen te eten na een dag of drie. Vergeet de vitaminen en kalkpoeder niet!! Vanaf een vijftal maanden beginnen ze met babymuisje of babyratjes.


Baardagamen houden van een lekker bad. Dat is goed om verstopping te voorkomen en voor de spijsvertering. Bij pasgeboren dieren mag je een schaaltje van maximum 5mm water wegzetten, anders kunnen de diertjes verdinken. Voer jonge dieren individueel om voedselconcurrentie te vermijden.

Hypo leatherback 66% het trans

sex:female

foto: 7

 

sold

Three colors Hypo dunner leatherback 66% het trans

(geboren met kromme staart)

sex:female

foto: 8

 

available

 

Citrus with orange striped Hypotrans dunner leatherback genetic striped

sex:female

foto: 9

 

available

Copyright © All Rights Reserved