Verklarende woordenlijstCloaca = Een verwijding aan het uiteinde van het darmkanaal waarin de endeldarm, de urineleiders en de eierleider uitkomen. Meestal wordt met cloaca de lichaamsopening bedoeld die bij reptielen dus zowel wordt gebruikt bij het afscheiden van ontlasting en urine als voor de voortplanting.
Pre-anale en femurale poriën = Boven de cloaca bevinden zich in V - vorm een aantal verdikkingen die pre - anale poriën worden genoemd. Mede aan de hand daarvan kan het geslacht van een reptiel worden bepaald: bij de mannetjes zijn de poriën duidelijker zichtbaar en sterker ontwikkeld dan bij de vrouwtjes. Femurale poriën zijn poriën die zich over het dijbeen tot aan de knieholte uitstrekken.
Quarantaine = Afzondering. Zieke dieren kunnen het best in afzondering worden geplaatst om te vermijden dat zij de rest van de dieren in een groep besmetten.
Substraat = De ondergrond waarop een reptiel gehouden wordt. Bijvoorbeeld zand, krantenpapier, etc.
Vermiculiet = Opgeblazen tufsteen dat o.a. voor de plantenkweek wordt gebruikt. Het wordt vaak als substraat gebruikt, in het bijzonder om eieren in te leggen als deze in een broedstoof worden geplaatst.

Hypo leatherback 66% het trans

sex:female

foto: 7

 

sold

Three colors Hypo dunner leatherback 66% het trans

(geboren met kromme staart)

sex:female

foto: 8

 

available

 

Citrus with orange striped Hypotrans dunner leatherback genetic striped

sex:female

foto: 9

 

available

Copyright © All Rights Reserved