HuisvestingDe huisvesting is een woestijnterrarium. Als ze de gelegenheid krijgen, klimmen de baardagamen. Ventilatie is vanzelfsprekend en echt wel belangrijk. Uit onze ervaring moet je uitgaan van minimaal een terrarium van 150 x 60 x 50cm (l x b x h) voor een groepje dat bestaat uit 1 mannetje en 2 à 3 vrouwtjes. Voor jongere dieren bv. 60 x 40 x 40cm.


In de zomer wanneer het warm is, kunnen ze in een buitenterrarium gehouden worden. Dit mag eigenlijk geen glazen terrarium zijn vanwege het te hoog oplopen van de temperatuur in het terrarium. Zet de buitenterrarium nooit in de volle zon. Zorg ervoor dat ze niet kunnen graven, want het zijn goede gravers. Leg eventueel iets hard op de bodem. Bewaak hierbij ook de omgevingstemperatuur goed. Het is verstandig om ze 's avonds terug binnen te nemen. De gewenste temperatuur van de terrarium ligt hoog, neem tussen de 35 en 40°C. Onder de spots mag het uitlopen tot 50°C. MAAR zorg voor koelere plaatsen in het terrarium, zoals je kan zien op de foto. Links is het steeds rond de 35 tot 40°C en rechts 27°C. Zo kunnen ze zelf verkoeling zoeken.


Wij werken met een UV - licht. Dit is heel belangrijk. UV zorgt ervoor dat de vitamine D3 beter wordt opgenomen.


Wij hebben als bodembedekking gekozen voor speelzand. Speelzand is goedkoper en werkt prima, maar in de toekomst gaan we naar een rodere kleur toe werken. Gebruik best alleen zand, houtsnippers kunnen verstopping veroorzaken. Wij zeven het zand 1 à 2 keer per week. Geef elke dag vers drinkwater.


Een klimstronk hebben ze graag. Daar slapen ze op of gebruiken ze om op te zonnen. Je kan een steen onder een lamp leggen. Deze warmt op en hier wordt volop van genoten om languit op uit te rusten. Ze helpt de baardagamen ook goed bij de vertering.


Zet nooit kleine baardagamen bij grote, bijvoorbeeld bij het uitkomen van de jongen. Deze worden dan gezien als voedsel. Een nieuw dier zet men ook niet direct bij de rest van de groep. Het best is om hem of haar een paar weken te observeren in quarantaine. Zo kan men vaststellen of het dier wel gezond is. Een gezond dier eet goed, heeft geregeld ontlasting, etc. Kijk steeds goed of de cloaca wel schoon is. Onderzoek de baardagaam op wondjes, mijten, teken en/of bulten. Laat 1 keer per jaar een mestonderzoek doen van elk dier afzonderlijk.

Hypo leatherback 66% het trans

sex:female

foto: 7

 

sold

Three colors Hypo dunner leatherback 66% het trans

(geboren met kromme staart)

sex:female

foto: 8

 

available

 

Citrus with orange striped Hypotrans dunner leatherback genetic striped

sex:female

foto: 9

 

available

Copyright © All Rights Reserved